Interieur Geluk

MARRAKESH

Stedentrip naar Marrakesh

Ook ik ben verliefd geworden op Marrakesh, tegenwoordig hoor je het steeds vaker dat mensen een stedentrip naar Marrakesh boeken. Eigenlijk ook logisch want je vliegt ernaartoe in 3,5 uur en hebt vrijwel altijd goed weer!

En voor zowel vriendinnen, stelletjes als moeder dochter uitje is het gegarandeerd een succes!

Ik heb ervoor gekozen om deze trip gezellig met mijn moeder te doen, en dit was z’n succes dat ik binnen 3 maanden alweer terugging naar deze geweldige stad.

In deze blog deel ik een aantal te gekke concept stores, de leukste terrasjes en de mooiste Riads.

Dag 1:

Om 11:00 s’ochtends kwamen wij aan in Marrakesh wij werden afgezet op een plein midden in de oude stad. Nou dat is even schakelen in 3,5 uur sta je in een totaal andere wereld!

Op het plein werden wij opgepikt en naar ons verblijf gebracht. Wij verbleven in Riad Dar Elma & Spa, een super schattig Riad op een perfecte locatie.

Nadat wij uiterst vriendelijk werden ontvangen en een heerlijke kopje Marokkaanse thee op hadden gingen we de stad verkennen.

Na een paar honderd meter stonden we midden in de welbekende Souk, geweldig!

Overal rijden scootertjes, overvol met mensen die hun groenten en vlees halen in de stalletjes. Maar wat een ervaring! (je moet geen smetvrees hebben). Verder hoor je wel een verhalen dat het gevaarlijk kan zijn. Mijn moeder en ik zijn twee blonde vrouwen en zijn geen seconden lastig gevallen. Iedereen is super vriendelijk en de sociale controle is heel groot. Verder zijn er loopt er veel politie, ook undercover.

Na een tijdje gestruind te hebben langs de kraamtjes zijn wij gestopt bij Atay, als je er voor staat denk je niet direct; “hier moet ik naar binnen” maar klim even een paar trappen omhoog en je komt op een prachtig terras.

Hier hebben we heerlijk geluncht en daarna onze weg vervolgd door de diverse straatjes van de Souk. Onder andere naar de concept store: Max&Jan, dit zit schuin tegenover Atay, prachtige zaak met ook een mooi dakterras.

MAX&JAN

Ook zijn we nog even gestopt voor een kopje thee bij Terrasse des Epices hier is het altijd druk en serveren ze heerlijke thee en broodjes om je vingers bij af te likken! Aan het plein van Terrasse de Epices zitten er ook diverse kruiden zaakjes waar je heerlijke kruiden kunt scoren. Ik ben verslaafd aan: Ras el Hanout, dit is het topje van diverse kruiden die samen zijn gebracht tot één, nomnomnom. Cafe Nomad  zit hier om te hoek en is ook echt een aanrader!

Nadat we uit geshopt waren zijn we terug gelopen naar het hotel. Dit is trouwens allemaal goed te doen, met google maps is alles goed te vinden.

Voor de avond had ik gereserveerd bij: Paleis JD Mahal, dit wat briljant! Een prachtig restaurant waar je rond 21:00 allerlei optredens hebt van dames die geweldig buikdansen. Heerlijk over de top, en je zit gelijk in Marokkaanse sferen! Zie onderstaande foto.

Dag 2:

Na een heerlijk ontbijtje hebben wij via: Morocco Toubkal Adventure Office een fietstocht door Marrakesh geboekt, met een Nederlandse gids. Dit is absoluut een aanrader als je maar kort in Marrakesh bent. Je ziet onwijs veel van de oude en nieuwe stad.

Wij hebben gekozen voor de tour in de ochtend omdat het dan nog niet zo warm is. Je ziet onder andere onderstaande Highlights:

 • Nieuwe stad Gueliz
 • Jemaa el Fna plein
 • Koutoubia moskee (hier kan je niet naar binnen)
 • Nieuwe stad Gueliz
 • Jemaa el Fna plein
 • Koutoubia moskee (hier kan je niet naar binnen)
 • Souks
 • Medersa Ben Youssef
 • Kasbah wijk (hele gezellig wijk met leuke barretjes)
 • Saadische graven
 • Bahia paleis (fiets je langs maar ga je niet naar binnen). Voor een later moment wel leuk, zie onderstaande foto’s:

Na de fietstocht zijn wij in de nieuwe stad gaan lunchen bij: Le Grand Cafe de la Poste  een heerlijk frans restaurant, dit restaurant is vlak bij Jardin Marjorelle. Na de lunch zijn wij dan ook naar de tuinen van yves saint laurent gegaan. Het museum is ook een echte aanrader, je kan hier de meest prachtige jurken bewonderen.

Hierna kan je nog even over de 33 Rue Marjorelle lopen, hele mooie winkels wel iets prijziger.

Het einde van de middag zijn wij nog een kijkje gaan nemen bij het plein: Djemaa el Fna, hier zijn rond 17:00 allemaal straatartiesten. Ook zie je veel mannen met slangen en aapjes, dit was niet helemaal mijn ding. Dus hier zijn we niet lang gebleven.

Savonds hebben wij gegeten bij Le jardin een super mooi restaurant met een prachtige binnen tuin. Helaas serveren ze hier geen alcohol dus je moet het met een frisje doen. Wel maken ze de meest geweldige tajines.

Dag 3:

We hebben de reis afgeloten op onderstaande droom locatie. Deze locatie ligt op een klein uurtje rijden van Marrakesh. Scarabeo Camp, je beland hier echt in een droom. Op een uitgestrekt landschap staan een aantal enorme tenten voorzien van alle luxe. Je wordt bediend door het meest fantastische personeel en kan genieten van diverse massages, je kan een kameeltocht doen, rijden op squats. Een hele belevenis die je nooit meer zal vergeten. MUST DO als je in Marrakesh bent en even weg wil van de drukte van de stad.


En dan zo wakker worden:

Ik raad zeker iedereen aan om deze trip te gaan maken, echt een hele belevenis en dat voor maar 3,5 uur vliegen!!Alvast veel plezier, en als je vragen hebt stuur ze gerust door!